Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanúsítvány

BEVEZETÉS

A maszkok nem olyanok, mint a ruhák, cipők vagy bármilyen más ruházat. Sokaknak ismeretlenek a sportmaszkok, mivel gyakran bizonytalanok abban, hogyan és mikor használják őket. A megadott írásbeli információk gyakran túlságosan sok technikai információt tartalmaznak, így zavart okozhatnak a felhasználó számára. A maszkok szabályozása pedig szintén kérdéses. A félreérthető irányelvek lehetővé teszik a gátlástalan forgalmazók számára, hogy megtévesztő állításokat fogalmazzanak meg a maszkjaik által nyújtott védelem szintjéről (mint például hogy a részecskék 99%-át kiszűri), és azt sugallják a vásárlóknak, hogy a termékük kiváló minőségű.

A legtöbb állításnak lehet igazságtartalma. Lehet, hogy a szűrőt laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá, hogy kiszűrje az adott méretű részecskék 99%-át, azonban ahhoz, hogy egy maszkot elismert nemzetközi szabvány szerint tanúsítsanak, az egész maszkot kell tesztelni, nem csak magát a szűrőt. Előfordulhat, hogy a szűrő kiszűri a részecskéket, beleértve a „divatos” PM2,5-ös részecskéket is, de például, ha maszk nem szigetel megfelelően, akkor a szűretlen levegő áthalad a szűrő körül, és ez jelentősen csökkenti a maszk hatékonyságát.

Egy komplett maszk minősítésének megszerzése sokkal bonyolultabb és drágább, mint pusztán a szűrő tesztelése. A maszkot alapos tesztsorozatnak vetik alá, amely magában foglalja a maszk és a szűrő tesztjét is egy egységként. A felhasználói próbákat a teljes maszk viselése mellett is elvégzik, mivel a maszkokat életveszélyes környezetben történő tesztelését is el kell végezni. Ez biztosítja, hogy a maszk biztonságos legyen és megfeleljen a nemzetközi szabványokban szereplő specifikációjában foglalt követelményeknek.

A Respro® úgy gondolja, hogyha egy gyártó azt állítja, hogy maszkja minősített, akkor az egész maszkot elismert nemzetközi szabvány szerint kell tanúsítani. Ha nem, akkor óvatosan kell kezelni a termékre vonatkozó bármely állítást.

Szabványok:

  • Európa: EN149,
  • USA: NIOSH,
  • Kína: GB2626-2006,
  • Ausztrália/NZ: AS/NZS 1716: 2012,
  • Korea: KIOSH

A Respro Európai Szabvány EN149 minősítése:


Az EN149 EURÓPAI szabvány a következő osztályokat használja
:
.

  • FFP1 - egyenértékű az N95 besorolású maszkkal
  • FFP2 - egyenértékű az N95 és N99 közötti besorolású maszkkal
  • FFP3 - megfelel az N99 besorolású maszknak (legmagasabb besorolású)


A Respro sportmaszkjai megfelelnek az N95-ös szabványnak. A CE sportmaszkjai FFP1-R besorolásúak. Ide tartozik a Techno Plus™, Cinqro™, Techno™ és Sportsta™ modellek.

Megjegyzés: Ha olyan modellt lát, amely rendelkezik „FFP1 NR” funkcióval, az azt jelenti, hogy csak egyszer használható nyolc órás műszakban.